Je wilt graag veilig vrijen en een condoom gebruiken maar je weet niet hoe je het best kunt beginnen over condooms? Een herkenbare situatie voor een hoop mensen. Vele wachten tot hun partner over het gebruik van het voorbehoedsmiddel begint maar doordat er vaak niemand over begint, wordt er onveilig gevreeën. Dit is natuurlijk niet verstandig.

Waarom moet ik beginnen over condooms?

Het is niet gemakkelijk om het juiste moment te vinden om te beginnen over condooms. Daar komt ook nog bij dat het niet bepaald bijdraagt aan de romantische sfeer. Maar je zit ook niet te wachten op een ongewenste zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoening (soa). Dan kun je beter een onromantisch momentje hebben! Een soa krijgen kan namelijk heel snel gaan als je vrijt met iemand die besmet is – of diegene symptomen ervaart of niet. En een ongewenste zwangerschap? Dat is ook niet bepaald het toppunt van romantiek. Durf daarom gewoon te beginnen over condooms en bescherm jezelf en je partner.

Het beginnen over condooms

Natuurlijk blijft het moeilijk om te beginnen over condooms en wil je het moment niet verstoren. Toch hoeft het besluit om een condoom te gebruiken niet lang te duren. Je kunt vooraf al bedenken wat je wilt zeggen zodat het op het moment gemakkelijker wordt. Het beste kun je gewoon aangeven dat je veilig wilt vrijen en vraag of je partner een condoom bij zich heeft. Zorg er anders voor dat je zelf condooms in huis of op zak hebt zodat je zeker weet dat jullie iets kunnen gebruiken. Als je zelf condooms hebt, kun je er ook gewoon een pakken wanneer jullie bezig zijn en deze bij jezelf of je partner omdoen. Dan is het meteen duidelijk. Weet je niet precies hoe je een condoom om moet doen? Lees dit dan (binnenkort) in het artikel ‘‘Hoe doe je een condoom om?’’.

Wat vind jij? Hoe kun je het best beginnen over condooms? Laat het ons weten!


Aanmelden nieuwsbrief
Altijd als eerste op de hoogte.