Natuurlijk weet jij wat een condoom is en dat het je beschermt tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s. En hoe vervelend het omdoen van een condoom ook kan zijn, het is toch heel verstandig om tijdens het vrijen dit voorbehoedsmiddel te gebruiken. Wij hebben voor jou een lijst met voordelen van een condoom gemaakt, zodat je weet waarom het zo belangrijk is.

Wat zijn de voordelen van een condoom

 • Condooms bieden bescherming tegen geslachtsziekten.
  Soms heb je inderdaad liever seks zonder condoom – omdat het lekkerder is of omdat je simpelweg geen condooms meer in huis hebt. Toch wordt het altijd aangeraden om het voorbehoedsmiddel te gebruiken tijdens het vrijen om soa’s zoals HIV te voorkomen. NB: het voorbehoedsmiddel denkt de penis niet volledig af waardoor de besmetting van bijvoorbeeld genitale wratten nog wel mogelijk is.
 • Condooms bieden bescherming tegen een ongewenste zwangerschap.
  ‘Een keer seks zonder condoom kan geen kwaad’. Zit je niet te wachten op een krijsend kind en slapeloze nachten, dan kun je die gok beter niet nemen. Een condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat tegelijkertijd beschermt tegen zwangerschap en soa’s.
 • Condooms zijn gemakkelijk verkrijgbaar.
  Je kunt gemakkelijk aan condooms kopen aangezien ze op vele plekken te koop zijn. Je kunt ze gewoon halen bij onder andere de drogist, etos, kruidvat en bij sommige supermarkten. Het is nog gemakkelijker om ze online te bestellen op diverse websites. Kun je echt niet wachten en zijn alle winkels al dicht? Dan kun je altijd nog terecht bij de tankstations die dag en nacht open zijn.
 • Condooms hebben geen invloed op de hormonen van de vrouw.
  Voor de mannelijke lezers is dit geen voordeel dat eruit springt maar voor de vrouwen is het wel heel fijn. De pil, het spiraaltje en vele andere voorbehoedsmiddelen voor de vrouw bevatten veel hormonen die allemaal hun invloed hebben op het lichaam.
 • Condooms zijn schoon.
  Het sperma wordt opgevangen in het condoom en het enige wat je vervolgens moet doen is het voorbehoedsmiddel dichtknopen en weggooien.
 • Condoom kunnen helpen bij het uitstellen van het (mannelijk) orgasme.
  Dit is een van de grootste voordelen van een condoom waar zowel de man als de vrouw iets aan heeft. Het is voor sommige mannen zo dat ze last hebben van een vroegtijdige zaadlozing of altijd sneller komen dan hun partner. De orgasmevertragende condooms bieden uitkomst. Deze bevatten een gel waardoor de penis minder gevoelig wordt voor prikkelingen en de man het langer vol kan houden. Dit type condooms vind je in de winkels of online op bijvoorbeeld Condoomfabriek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Altijd als eerste op de hoogte.