Zoals je misschien al weet, zijn er condooms in verschillende soorten en maten. Dit is handig want zo kun je zelf uitproberen welke soort het best bij jou (en je partner) past. Een standaard condoom is waarschijnlijk het meest verkochte condoom met een pasvorm voor de gemiddeld geschapen man. Het standaard condoom is een voorbehoedsmiddel met een goede pasvorm en het is voorzien van glijmiddel. Je kunt het voorbehoedsmiddel gebruiken voor orale en vaginale seks. Het is dus altijd handig om een aantal standaard condooms op voorraad te hebben. Zo weet je zeker dat je op het juiste moment bescherming in huis hebt! Voor meer informatie over condooms en het gebruiken van het voorbehoedsmiddel (zoals de juiste maat bepalen of het omdoen) kun je kijken in de categorie ‘informatie’.

Een standaard condoom gebruiken

Het voorbehoedsmiddel heeft een lengtemaat van 19,5 cm en de omtrek van de standaard condooms kan per merk verschillend zijn. Meestal ligt de omtrek ergens tussen de 53 en 56 mm. Uit onderzoek blijkt dat deze maten passen bij het merendeel van de mannen. Ben jij groter of kleiner geschapen dan gemiddeld? Dan kun je eens een XL of XS condoom proberen. Een standaard condoom gebruik je op dezelfde manier als alle andere condooms. Je rolt deze af om een stijve penis terwijl je het ‘tuigje’ aan de bovenkant dicht geknepen houdt – hierin wordt het sperma opgevangen na het (mannelijk) orgasme. Let goed op dat je dit doen want anders is er geen ruimte voor het sperma. Dan kan het sperma langs het condoom lopen of het voorbehoedsmiddel kan zelfs scheuren.

Merken voor standaard condooms

Bijna alle condoommerken hebben standaard condooms in het assortiment. Zo heb je standaard condooms van onder andere CondoomfabriekDurex en Safe. Deze condooms hebben het CE keurmerk en zijn getest op kwaliteit. Condooms kun je eenvoudig bij vele winkels kopen maar het is ook heel handig om online condooms te kopen. Je plaatst je bestelling en als je geluk hebt, heb jij het de volgende dag al in huis!


Aanmelden nieuwsbrief
Altijd als eerste op de hoogte.